WenSJe wordt 1 & Schooldag 1 + giveaway

Feliz jurk + rugzak + giveaway

WenSJe is 1 jaar! “Ben ik al één jaar bezig met bloggen?” ging het door mijn hoofd toen de wederhelft me hier enkele weken geleden op wees. Het lijkt zoveel korter, maar toch is er veel gebeurd. Het voorbij jaar ben ik actiever geweest in de online wereld dan de 10 jaar daarvoor samen, denk ik. Samengevat: veel bijgeleerd, meer durf gekregen en best wel wat nieuwe mensen leren kennen. Ik hoop dat ik er nog een plezant jaar bij kan doen.
En ook net deze week is het voor Jente, de hoofdrol op deze blog, de allereerste schooldag. Een klein feestje mocht dus niet ontbreken.
Vandaag geef ik iets weg en volgende week komt het gratis Fons & Sien patroon in meerdere maten online. Stay tuned.
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
De voorbije weken en tijdens het nadenken en maken van Jente haar ‘eerste-schooldag-outfit’, bleek dat het toch niet alleen voor de peuter in kwestie een grote stap wordt.
Loslaten. Ik heb het er naar Jente toe eigenlijk zelden moeilijk mee gehad. In de crèche, bij de grootouders en andere familie. Ze trekt ook altijd zo goed haar plan en is over het algemeen best tevreden. Grootouders en al, dat is natuurlijk familie, maar ook de crèche was voor haar (en voor ons dus ook) een zalige plaats. Ze amuseerde er zich echt. Vaak wilde ze ‘s avonds niet mee naar huis. ‘s Morgens liep ze altijd naar haar vriendjes of favoriete begeleidster. En de laatste tijd vertelde ze fijne verhalen over wat ze allemaal gedaan hadden. De vele foto’s die altijd in de gang ophingen en de feestjes waar we naartoe geweest zijn, zorgen ervoor dat we elke keer weer dachten: “Man, wat hebben wij chance met zo’n crèche.”
Vrijdag was haar laatste dag daar, gisteren nog afscheidsfeestje. En het deed een beetje raar.
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Morgen naar school. Onze meid heeft er wel zin in. Ze heeft haar rugzak en kan daar vanalles insteken. Dat vindt ze alvast leuk. En dat er twee vriendinnetjes ook op die school zijn, vindt ze ook best aangenaam. Maar wat die school precies is, no clue. Als ze met haar Fisher Price schooltje speelt (dat van mij indertijd), zet ze al die mannetjes op schommels, glijbanen en in draaimolens. Ik kon haar gelukkig al vertellen dat er op school ook een glijbaan is. En wat vertel je zo’n kind nog? “Je gaat binnenkort gewoon met veel andere kinderen spelen en eten en samen zijn. Op een andere plaats (de school dus) waar je je ook heel hard gaat amuseren.” probeer ik dan. “Zoals in de crèche en zoals thuis, mama?” … “Ja, eigenlijk wel.” Toch?
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Het idee om voor Jente een rugzakje te maken à la ‘Fjällräven‘ doolde al lang rond in mijn hoofd. Dát zou ik proberen na te maken tegen haar eerste schooldag. Maar ik zag wat op tegen uitzoeken hoe zo’n rugzakje exact in elkaar stak. En toen was er Helena (de toffe madam van De Stoffenkamer), die op Facebook voor haar schattige dochter het rugzakje gemaakt had dat al zo lang in mijn hoofd zat. Ze was zo lief om de afmetingen te delen. Ik, nog nooit een rugzak genaaid, zocht toch nog naar enige houvast (iets dat leek op een tutorial) om het ding in elkaar te steken. Google bracht me al snel bij dit filmpje dat heel mooi uitlegt hoe je zo’n Fjallräven lookalike in elkaar steekt. Eén tip: laat je niet misleiden door de 12 minuten die het filmpje duurt. Het echte werk duurt nét iets langer. 🙂 Achteraf wel toegegeven, in de categorie ‘schooltas naaien’, is dit eigenlijk wel een snel-klaar projectje.
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Ik maakte het rugzakje, net als Helena, uit oilskin. Ik vind het echt fijn materiaal om mee te werken. Toen ik met een gewone naald en voor de moeilijke stukken (meer dan 4 lagen) met een jeansnaald begon te werken, was ik vertrokken.
Het zakje vooraan ziet er leuk uit, zo eruit springend, maar ik zou het flapje wat kleiner maken of weglaten in een volgende versie. Nu is het soms wat moeilijk om in het zakje te raken. Ik gebruikte ook schuifgespen in brons in plaats van de laddergespen die in het filmpje aangeraden worden. Bij de tassenband waarmee ik de handvaten maakte, vond ik dat wel mooi passen. De tassenband zou ik volgende keer aan de uiteinden wel afwerken. Nu steken er wat draadjes uit en dat stoort wel wat.
Ik koos voor een dubbele rits, makkelijk online te vinden hier tegenwoordig. Super kwaliteit. Op de plaats van het Fjällräven logo maakte ik een pin vast. Zoveel plaats was er niet meer tussen het handvat in mijn versie. En mijn favoriete applicatiewinkel gaat pas vandaag terug open. 🙂
Jente en ik zijn allebei best enthousiast over de nieuwe rugzak. Een simpel, maar ideaal kleutertasje. Ik mag gewoon niet té veel kijken naar de afwerking in de hoeken (mán dat vond ik moeilijk!).
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Hoe Jente haar jurkje er moest uitzien, had ik ook al een tijdje in mijn hoofd. En toen kwam Straightgrain met een patroon dat het beeld in mijn hoofd helemaal overtrof. Enorme fan ben ik van het nieuwe Feliz patroon! Het model is speels en elegant tegelijk en de opties zijn eindeloos. An heeft dat goed gezien om dit patroon nu uit te brengen, want ik denk dat er vrijdag veel Feliz jurkjes zullen verschijnen aan de schoolpoorten. Ik maakte een Feliz met de smalle ruchemouwen, plooitjes en blinde rits. Ik koos bij Lanalotta voor de prachtige Terrazzo night cotton gauze van Atelier Brunette.
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
We konden ook enkele foto’s nemen op de speelplaats van haar school. De plassen die daar bij regenweer verschijnen, zijn alvast Jente haar favoriet.
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Feliz jurk + rugzak + giveaway
Heb je het tot hier gehaald? Dan heb je je kans op de giveaway verdiend. 🙂
Ik mag van Straightgrain en van Lanalotta een pakketje weggeven. Een Feliz papieren patroon en 1,20m superzachte Moonstone pink van Atelier Brunette om een Feliz jurk of top mee te maken.
Feliz giveaway
Wil je kans maken op dit pakketje? Vertel dan hieronder voor wie je een Feliz wil maken.
Wil je extra kans maken? Volg WenSje_Sofie op Instagram, laat ook daar een berichtje achter bij deze foto en tag iemand die ook wel zou willen winnen. Voor nóg een extra kans, deel dan de foto in je eigen Instagram feed met @wensje_sofie en #wensje1jaargiveaway erbij vermeld.
Op 15 september wordt de winnaar bekend gemaakt.
Rugzakje:
Stof: olijfkleurige oilskin gekocht bij De Stoffenkamer; fournituren gekocht bij Lanalotta en K-Bas
Patroon: gratis afmetingen en tutorial van With Wendy
Jurkje:
Stof: Terrazzo night Atelier Brunette – Lanalotta
Posted in Family time, Sewing and tagged , , , , , , , , , , .

77 Comments

 1. Super leuk. Ik ben ook fan van de Feliz, heb al zoveel mooie versies voorbij zien komen. Ik zou deze graag maken voor mijn dochter Vera.

 2. Heel leuk, jou creaties, vooral je leuke meid, ze straalt en daar doen we het voor ;-). Ik heb een metekindje Leni die ook wel met zo een kleedje zou staan 🙂 dus waag ik ook mijn kans. Ik wens je voor 1 september veel sterkte , dat alles vlot mag gaan ( al zal een traantje er ook wel bij zijn , misschien niet bij de kleine meid maar bij de mama) ach het komt goed 😉

 3. Een schattig jurkje, deze zou ik heel graag maken voor mijn kleindochter Emmy. Nog niet naar de echte school maar wel naar de peuterklas dit nieuwe seizoen. En complimenten voor je leuke blog, ik ben dan wel een oma maar lees en kijk graag hier.

 4. Ze gaat alvast in stijl naar school!Succes ermee morgen.Ik doe niet mee aan de give away bij gebrek aan kleine dochters!Hebben de anderen meer kans 😉 Oh ja proficiat met je jarige blog.

 5. Proficiat met je verjaardag 😀 Ik zie het al helemaal voor me, beide dochters in dit super jurkje, en nog eentje voor hun nichtje, family fun! En laat dat stofje nu net altijd de aandacht trekken van mijn oudste dochter als we in de stoffenwinkel zijn, want ja, roze natuurlijk…

 6. Wauw joh, zo schoon alletwee! Fan van de jurk en het stofje, maar vol bewondering voor dat rugzakje, dat is echt wonderschoon! respect! Maak je er ook zo eentje voor mij? 😉

  • en ik zou natuurlijk zo’n Feliz-jurk maken voor mijn dochter van 4! Meerder zelfs, als ik de tijd vind, ik heb er al behoorlijk wat in gedachte. Dus stuur maar op die prijs! 😉

 7. Hier zou het voor oudste kleindochter Noémie worden…die start morgen in de eerste kleuterklas : ze wil een jurk met uiltjes…dus : vanmorgen nog snel een stofje gaan zoeken …nu nog het patroontje 😉
  Maar maken zal ik die zeker doen…laat maar komen , die prijs…er zal hier ééntje heeeeel content zijn .

 8. De Terrazzo night in combinatie met het Feliz-patroon staat hier ook op mijn to do-lijst voor mijn dochtertje Nona! Prachtig!! En met de verschillende mogelijke patrooncombinaties kan er nooit een kleedje teveel gemaakt worden 😉

 9. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!
  Je dochtertje kan goed voor de dag komen op haar eerste schooldag! En een superleuke give-away. Ik zou wel een Feliz willen maken voor mijn dochtertje van 4 jaar.
  H.gr. Lydia

 10. Proficiat met je blogverjaardag!!! En ik ben helemaal weg van het Feliz jurkje en zou het dolgraag maken voor de nichtjes of het metekindje. Het patroon winnen zou daarom heel fijn zijn.
  Maar misschien ben ik nog meer weg van het rugzakje. Heb zelf dergelijk groter model en wou al lang een kleine versie maken voor het metekindje. Bedankt voor de tips voor dit rugzakje, en door jouw resultaat te zien heb ik nog meer zin om er aan te beginnen.

 11. Hoeraaaa!
  Heel mooie eerste schooldag outfit Sofie! Dat loslaten is toch wat hè 😉
  ondertussen ben ik er al wel een pro in en doe ik het soms wat te veel al, andere momenten wil ik dan gewoon weer niet loslaten…die lieverds toch!
  Ik ben ook helemaal in de ban van de Feliz, er staan er nog een aantal op de planning voor mijn Fin en mocht dat in dat stofje kunnen wauw!

 12. WAUW WAUW WAUW… Deze Feliz is zoooooooooooooooooooo mooi! Alleen maar superlatieven hier. Ik wil die ook! 😀
  Een dikke knuffel voor prachtige Jente van Basje, om die eerste schooldag door te komen! En een knuffel van de mama aan de mama, want dat zal misschien lastiger zijn voor jou, dan voor Jente 😉

 13. Hieperdepiep!! Proficiat Sofie, zo leuk om volgen :-)! Ik heb dankzij jou en je blog weer enorm veel zin om te naaien gekregen!! En nu ons vierde spruitje (ook BIJNA 1!) een meisje is, kan ik met het FELIZ patroontje gaan voor mijn allerallereerste kleedje voor ons HENRIETTEKE!
  En bij deze: veel succes morgen aan de schoolpoort! En voor de blog: keep on going!

 14. Proficiat! Super mooie jurk en rugzak! Dat jurkje zou mijn dochtertje van vijf ook wel leuk vinden, dus het zou voor haar gemaakt worden mocht ik winnen.

 15. Mijn zus heeft al megaveel toffe jurkjes gemaakt voor haar dochtertje. En sinds het mijne 9 maand jonger is, verschijnen die pareltjes bijgevolg ook in de kleerkast van mijn mini. Keer op keer krijg ik in de crèche complimenten met die zelfgemaakte kleertjes (ahum ahum). Ik denk dus dat het fair is om te zeggen dat het mijn beurt is om haar dochtertje Nore eens te verwennen met een zelfgemaakte creatie… kan ik tenminste zonder blozen over pakweg een jaar tegen de crèche begeleidsters zeggen… ja, heb ik hard aan gewerkt, prachtontwerpje die Feliz 🙂

  Veel plezier morgen aan de schoolpoort… zo een boekentas, da’s scoren!

 16. Super toch die vrolijke, sociale en zelfstandige meid van jullie! Prachtig schooltasje, echt op trots op te zijn 💕! En die jurk is om helemaal weg te smelten… De eerste schooldag voor Jente kan niet meer stuk! Die jurk zou ik heel graag maken, allicht voor m’n jongste van vijf… Ik waag mijn kansje 😉

 17. Superlief weer ziet dat er uit! Inspirerend, ik zit zelf ook aan te hikken tegen een rugzak (heb een made by ras patroontje maar vind dit ook wel erg leuk.) Mijn jongste dochter is het meisje voor die stof, hoewel mijn oudste ook wel haar roze-periodes heeft 🙂 maar voor haar krijg ik het niet meer uit 1,20 m 😁 dank voor het gebaar!

 18. Wat leuk! Ze ziet er helemaal klaar uit voor die grote dag 😊 Ik maak het kleedje (en volgend jaar zelfs de rugzak) heel graag voor mijn dochtertje. Dat prachtig stofje zal haar beeldig staan 😊 En ohja: van harte proficiat met de verjaardag van je blog!

 19. Wauw zo school allemaal! En proficiat met je eerste verjaardag. Ik blijf je graag volgen en waag natuurlijk graag een kansje voor al dat moois. De oudste kreeg hier al 2 Feliz jurkjes (vanuit de testgroep) maar de jongste kan er ook nog wel eentje gebruiken.

 20. Je lieve dochter ziet er zo mooi en stralend uit, dat mijn voornemen om de Feliz voor mijn prinsesje Julia ( lees mijn kleindochtertje) te maken bij deze zeker bevestigd is!

 21. Ik dacht eerst dat de rugzak een originele was. Heel mooi gemaakt! Nog meer plezier van als je het zelf voor elkaar krijgt. De Feliz zou ik graag voor m’n dochter maken, na drie zonen krijg ik van jurkjes nog niet genoeg…

 22. Allereerst: zo’n eerste schooloutfit wil ik ook, wat gaat ze morgen aandacht trekken aan de schoolpoort (en niet alleen met de outfit, maar ook met haar schattig snoetje)☺️.. Een Feliz-patroon staat hier op mijn to-buy & to-sew lijstje. Mijn dochter start maar in januari met school, maar ik kan al enkele Feliz’en maken om te oefenen he😉. Succes aan je schoolgaande meid morgen en hopelijk niet te veel traantje van de mama!

 23. Ze ziet er superschattig uit voor haar eerste schooldag en die tas, daar gaat ze vast heel veel plezier van hebben. Er kan alvast heel veel in. De Feliz staat hier ook op het verlanglijstje maar ik mag van mezelf even geen patronen meer kopen. Er liggen er nog teveel ongebruikt in de kast. Maar als ik hem zou winnen….dan telt het niet, toch 😉

 24. Ik zal al Marjoleins Feliz en ik kon alleen denken: dat is echt iets voor mijn dochter. We zijn sinds vorige winter helemaal into ruffles 🙂 jouw versie is ook echt prachtig, en dan die rugzak zeg! Chapeau!

 25. Elke keer is het smullen: jouw blog lezen! Wat maak je toch originele, frisse en mooie dingen. En je toelichting erbij is altijd compleet. Voor m’n dochtertje zou ik ook graag zoiets moois maken, die zie ik ook graag in zo’n lief Feliz-jurkje!
  Morgen dus de eerste dag op de grote school; veel plezier, maar ook succes natuurlijk…

 26. Jouw dochtertje zal zeker en vast stralen op haar eerste schooldag. Echt prachtig! Ik zou graag een Feliz jurkje maken voor het dochtertje van mijn zus. Zij gaat morgen ook voor het eerst naar school. Spannend allemaal!

 27. Van harte met een jaar WenSJe! En je maakt er een waar feest van met die prachtige maaksels 👌Ik volg je graag en kijk uit naar de lancering van Fons & Sien. En mijn dochter met een Feliz in Atelier Brunette stond heel toevallig nog op mijn wishlist, dus ik doe graag mee…

 28. Hiephiephiep hieperdepiep hoera! Wat een prachtige Feliz die je daar maakte! Endie rugzak… WAUW!!! helemaal onder de indruk!!! Mijn dochtertje Liese zou trouwens wel een feliz in dat mooi stofje van atelier brunette willen.

 29. Proficiat met 1 jaar bloggen. Ik lees hier al even mee. Ik wil graag de jurk maken voor mijn dochter Hermien. Ze start volgende week in de peutergroep in de crèche. Hier dus ook een volgende stap.

 30. Dikke proficiat met je digitale verjaardag! Doe er nog vele jaartjes bij want hele leuke blog 😀
  De outfit is super! Prachtig kleedje, helemaal verliefd op het stofje! En de rugzak is echt heel leuk! Komt hier op de to Sew lijst! Mijn ventje start in april met school dus heb nog even tijd!
  Het pakketje is super dus wil ik wel winnen! 2nichtjes die houden van kleedjes en die bijna jarig zijn!
  Veel succes vandaag! Wens ze een super dagje toe met veel plezier! 😀

 31. Heel mooi kleedje en rugzakje! Dapper om daar zonder patroon aan te beginnen, daar heb ik alleen maar respect voor. Ik volg steeds mooi een handleiding, zonder zou ik niet durven. Jouw dochtertje met haar blonde haartjes lijkt heel hard op mijn dochtertje, al gaat zij al van januari naar school. Zij zou dus ook blij zijn met een Feliz kleedje. Alleen ben ik precies altijd voor trager dan blogland :).

 32. Wat ziet Jente er om op te eten uit! Mijn Léonie is vandaag ook voor het eerst gestart op school en mist nog een Feliz un haar kledingkast ;-). Proficiat met de blogverjaardag!

 33. Waauww! Proficiat met 1 jaar bloggen & wat zou ik graag voor het eerst eens een pakketje winnen… Na een hele reeks Lena kleedjes zou een Feliz kleedje een leuke afwisseling zijn voor mijn dochtertje Anouk van 2.5 !!

 34. Wauw 😍👌🏻 Wat geweldig mooi.
  En wat een super leuk blog !!!
  Ik zou dit jurkje maken voor onze kleine dame 😊 Wat zal het haar prachtig staan ❤️
  Helaas maar 1 kan voor ons aangezien ik geen instagram heb
  Maar ik zal je zeker vaker volgen/lezen 👍🏻
  Geweldig al die links precies wat je nodig hebt

 35. Hier zou het een Feliz worden voor mijn oudste dochtertje, die trouwens ook gisteren gestart is in de kleuterklas. Ik hoop dat Jente haar eerste dagje even leuk geweest is! Voor mij dus altijd heel leuk om hier te komen lezen en inspiratie op te doen (en schaamteloos te kopiëren zo nodig ;o) )

 36. Proficiat met het éénjarig bestaan van je blog! 🎉
  Ik hou enorm van het Feliz patroon en zou het maken voor Jade, ons dochtertje die binnen drie weekjes 4 jaar wordt. Ze wil bijna enkel kleedjes dragen en dan nog liefst diegene die veel zwieren. 😉
  Je rugzakje en Feliz kleedje zijn heel mooi. Jente heeft zeker geschitterd die eerste schooldag. 🙂

 37. Gefeliciteerd! En wat een prachtig jurkje en dochter!

  Ik zou de Feliz maken voor mijn eigen dochter Janne! We weten sinds woensdag dat ons tweede wondertje ook een meisje wordt dus die kan er daarna ook nog veel plezier van hebben!

  Verder zou ik graag een jurkje maken voor de dochter van een vriendin van mij. Zij heeft onlangs een drieling gekregen, waarvan één meisje. Met 6 kinderen nu in totaal zullen ze zuinig moeten leven, het lijkt me leuk om ze te ondersteunen met zelf gemaakte kleertjes voor de kleintjes! Dit jurkje is daarvoor een fantastisch patroon!

 38. 🎉 Congratulations on the anniversary of your blog!
  Both the backpack and the dress are gorgeous! I would like to use the Feliz pattern to make a dress for my daughter and her friend for the holidays this year.

 39. Van harte met de verjaardag van je blog. Kleding maken is leuke hobby en met het prachtige stofje van de giveaway iets mogen maken zou super zijn. Ik maak anderen blij met iets van mijn hand en weet zeker dat een prachtige blouse van deze mooie lichtroze stof mijn jongste dochter (lichtroze is haar lievelingskleur) mooi zou staan.

  • Congratulations on the anniversary of your blog.
   I would love to make a Feliz dress for my 5 year old daughter. She is a girly girl and love all sorts of dresses. I am sure she will be very happy with the Feliz!

 40. O, wat zou ik graag winnen! En een Feliz maken voor mijn tiener.
  Proficiat met je blogverjaardag! Voor mij lijkt het alsof je al zoveel langer bezig bent. Jouw stijl is zo de max! En je dochtertje zo schattig en stoer tegelijk. Ze lijkt helemaal klaar voor een heerlijke kleutertijd. Die speelplaats ziet er alvast speelproof uit, en in de klas is dat ook nog steeds het allerbelangrijkste: spelen!

 41. wauw… proficiat, al 1 jaar op de blog.
  Ik zou dit mooie kleedje maken voor men kleindochtertje die maandag weer met heel veel zin en heel flinknaar het eerste kleuterklasje is gegaan

 42. Super leuke schooloutfit! Het maken van een dergelijke rugzak staat al enige tijd op mijn diy-lijstje. Bij het zien van deze blog ben ik toch al wat meer over de streep getrokken om ermee te starten…
  Een Feliz…daarmee kan ik alvast mijn kleinste dochter bekoren! Misschien volgen er daarna nog voor de andere dochters. Wie weet?
  Nog veel succes met het bloggen!

 43. Proficiat met 1 jaar bloggen! ik maakte al een heleboel kleedjes voor mijn dochtertje in je eerste patroon en ik wacht dus vol ongeduld op het nieuwe patroon! ondertussen doe ik ook graag mee aan de give-away! 🙂

 44. Wat eeb prachtige uitvoering van beide projecten!

  Van zodra ik de Feliz zag, was ik verkocht, past perfect bij dochterlief! Rhune is nu 14 maanden, en stapt nét niet zelfstandig. Van zodra dit lukt, ga ik aan de slag, want wat is nu schattiger dan zo’n waggelend meisje in een jurkje! 😉

 45. Hieperdepiep! Wat een mooi kleedje! Dat zou ons blond poppemieke ook heel mooi staan! Of anders wel een van de 6 vriendinnetjes… Want wij hebben alleen maar meisjes in onze omgeving 🙂

 46. Gefeliciteerd!! Wat een heerlijk jurkje en rugzak! Ik doe graag mee! Lena dress is al 1 van mijn favoriete voor onze dochter (en van haar ook;))! Ik kan niet wachten om deze uit te proberen! Ze is dol op jurkjes! Als ze zelf kiest tussen een gemaakt jurkje of een gekochte is de keuze snel gemaakt! Ik hoop dat ik haar binnenkort kan verrassend met een feliz jurkje!

 47. Proficiat met je eerste verjaardag!
  Ik wil graag mijn kans wagen voor de give-away. 😊
  Ik zou het patroon en de stof gebruiken om een kleedje voor mijn metekindje te maken.
  Mijn eigen dochter is helaas al te groot.😯

 48. Pingback: Gymboys for my girl: Eva Mouton herfstcollectie voor Bambiblauw deel 1 – WenSJe

 49. Pingback: The “I’m a big sis” present – WenSJe

 50. Pingback: Finally Making the Backpack – WISJ Designs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *