Sporty spotty

Sportkleren. Dat had mijn kleuter niet. Sporten op school gebeurt in de kleren van de dag en de buitenschoolse activiteiten hebben we hier nog niet ingevoerd. Maar toch, zo wat sportkleren kunnen toch handig zijn voor die sporadische klimparcours zondagen of de yoga die we af en toe samen doen (dankzij dit plezante boek).

Toen ik de nieuwe monochrome collectie van About Blue Fabrics zag, dacht ik meteen aan coole sportkledij. Ik koos voor de ‘Spotty’ en maakte een kaptrui met shortje voor Jente. De stof is een lekker soepele en zachte kwaliteit en ook al is deze achteraan wit, toch zie je nergens die witte schijn wanneer je stikt en de stof uitrekt. Bovendien hebben alle stoffen ook het oeko-tex label. Ik ben fan!


Alleen bleek ik minder fan van de combinatie trui-shortje voor mijn girly-girl. Omwille van de ruime pasvorm, werd dit echt geen elegant geheel. Dus splitste ik de Spotty sportkleding op. De trui wordt met een jeans gecombineerd en de short met een nauwer aansluitend shirtje.

Het patroon van de short is de Clara short, mijn eigen nieuwste patroon dat volgende week gelanceerd wordt: een short een een culotte voor maten 2 jaar tot en met 14 jaar. Jente draagt de 3 jaar.

Voor de trui haalde ik mijn inspiratie bij Laurence. Zij zette een kap aan de Emma trui van Emma & Mona en zoomde mouwen en boord onderaan. Ik vond dat er heel plezant uitzien! Het is Jente haar favoriete trui geworden. Alleen moet nu die kap dus al-tijd op… Ik maakte de 4 jaar voor haar. Die valt nog wel heel ruim. Ik heb de mouwen en onderkant niet eens verlengd (omdat ik geen boorden had voorzien).

Stof: Spotty van de Monochromes 2 van About Blue Fabrics

Patronen:
Short: Clara short (Clara patroon van WISJ coming next week)
Trui: Emma trui met kap

Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *