Plant a yellow Seed

“Probeer het eens!” riep een stem in mezelf. “Maak die jumpsuit voor Isa! In die prachtige gele double gauze die je kocht ‘voor ooit eens’!” Het was een gokje, zo’n echt kindjes patroon voor mijn baby going on peuter going on puber.

Suz van Sewpony en ik deden een wisseltje. Zij kocht het Clara patroon en ik kocht het Seed patroon dat zij tekende. Er zitten heel wat opties in het patroon. Ik ging voor de ruffles en lange broek. Ik knipte ook de ‘peuter’ versie waarbij er knoopjes tussen de benen gezet kunnen worden. Maar dat lukte bij mijn versie niet zo goed. Die openingen gaapten nogal fel waardoor de gaten tussen de knoopjes fel openstonden. Dus ik besloot om de binnenbeennaad gewoon dicht te stikken.

Ik maakte de 18m voor mijn 14 maand oude stevige baby. De maat lijkt te kloppen. Isa is een grote. Ik hees de kleine kleuter des huizes ook eens in dit pakje en zij staat er eigenlijk nog beter mee bleek achteraf. Hun buik- en borstomtrek komt nogal goed overeen. 🙂 De broekspijpen zijn nog wat breed voor Isa, terwijl die voor Jente heel mooi naar beneden vallen. Je kan dat hier niet goed zien, want Isa doen rechtstaan was vrijwel onmogelijk. Zelf niet met olijfjes in dat bekertje naast haar.

Het Seed patroon heeft veel opties. Rokje of korte of lange broek, ruffles aan de mouwen of vooraan. En een mooie afwerking met biais en het knopenpad. Vanaf nu kan je het Seed patroon ook in het Nederlands kopen en met de code SEEDDUTCH krijg je 20% korting tot en met vrijdagavond. En check zeker Suz haar Instagram account, want daar is een mooie giveaway aan de gang!

Het enige dat ik veranderde was de elastiek in de taille. Ik stikte er gewoon een dunne elastiek van 1cm tussen in plaats van de brede elastiek met het beleg die voorzien was.

De kleuter heeft ondertussen beslag gelegd op dit item en ze zei letterlijk: “Ik geniet ervan dat het zo zacht voelt!”

Patroon: Seed pattern van Sewpony, het Nederlandstalige patroon nu verkrijgbaar met 20% korting met de code SEEDDUTCH.

Stof: Okergele double gauze gekocht bij Lanalotta

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *