Gold crocodile shorts

Hij wou de krokodillen. En zij ook. Hij heeft gewonnen. En voor de kleuter was uiteindelijk een bloemenjurkje ook goed. Luxeproblemen heeft ze, dat kind, met haar kleerkast die er beter uitziet dan de mijne. Ze weet het alleen niet. 🙂 Toen Ann van Mon Depot fotootjes van de nieuwe Gold stoffen stuurde, brak hier dus de discussie los. Morgenavond komen ze online, trouwens, die leuke, speciale stoffen van het Belgische merk Gold.

Naarstig ging ik op zoek naar een short patroon voor mannen. Ik vond de surfshort bij La Maison Victor en achteraf gezien, had ik beter dat patroon gebruikt voor dit dunne zachte katoentje. Nu leek het eerst alsof mijn gebeden verhoord werden door de nieuwe La Maison Victor die hier in de brievenbus viel. Een mannenshort, hoera!! Zoektocht ten einde. En het surfshort idee kreeg een upgrade tot Louis short.

Maar ik moet toegeven dat ik heb zitten vloeken! Veel patroondelen, versteviging, veel stiksels, zo’n gulp met rits die ik nog nooit naaide, … . En ik wou dan per se dat de prints van de krokodillen doorliepen op de zakken achteraan. Met al die plooikes erin zie je dat eigenlijk nauwelijks en bij de rechterzak maakte ik toch nog een fout met knippen. Mijn eerste ervaring met ‘doorlopende print’ was misschien beter met ‘meisjesjurkje’ geweest dan met ‘ingewikkelde herenshort’.

De hubby heeft een taille, dus wat hem betreft hadden die neepjes aan het achterpand nog wat dieper gemogen. Verder past het ding eigenlijk heel goed! Ik naaide er een contrasterende rits in en werkte af met een drukknoop in plaats van het aangegeven schuivertje (dat komt hier altijd los, zoiets!).

Ik denk eigenlijk dat de krokodillen hier het vaakst als zwemshort gedragen zullen worden, met de waterpolo-zwembroek (aka veel te strakke zwemslip) eronder, want ik naaide zo geen ‘netje’ erin en blijkbaar is dat een must 😉

Stof: Gold Belgium – Mon Depot (stoffen van Gold vanaf 24/04 om 20u te koop)

Patroon: Louis short – La Maison Victor mei-juni 2019

Posted in Sewing and tagged , , , , .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *