Magic Taylor

Eén van de geweldige nieuwe vestigingen in naailand, is Fibre Mood. Een nieuw supermodern magazine met naaipatronen voor kinderen, mannen en vrouwen. Heel hippe modellen. Uit de recentste editie kon ik echt moeilijk kiezen. Ik wil alles maken!

Omdat ik in 2019 enkel nog maar een winterjas kocht, vond ik dat ik nog wel een extra kledingstuk verdiende. Dus werd het selfish sewing.

Ik koos voor de Taylor dress. Het is een ruime dropped-sholders jurk met taille-elastiek en een leuk detail aan de halslijn.

Na een uitje naar Destelbergen bij Toverstof (Nog eens een dikke merci, Svenja, for having us! Ik heb me super geamuseerd!!), scoorde ik een baksteenrode dikke crêpe stof. Moeilijk te strijken, maar oh zo mooi. En kom, dat betekent wellicht ook: niet nodig om te strijken na het wassen. Er zit een kleine vierkantjes structuur in de stof. Prachtig!

Alleen… Er zat nog maar 1m50 op de rol. En ik zag Taylor al helemaal zitten in deze stof. Ik waagde het erop. Uiteraard kon ik niet alle patroondelen mooi plaatsen. Ik maakte maat S zonder naadwaarde. Ik knipte de rokdelen achter elkaar in de juiste stofrichting. Daarna puzzelde ik de bovenstukken in de andere richting. Als ik uit het midden achteraan één reep weghaalde, kon ik ze allemaal geplaatst krijgen. Die reep kon ik dan nog uit de restjes knippen. En zo was de rug met paspelstreep geboren. 🙂

Ik werkte af met koperen paspel en dezelfde koperen biais. Ik kreeg maar twee mouwboordjes uit de stof en maakte de mouwen dus in totaal één boordje korter dan het patroon aangeeft.

Na enkele foto’s in het warmste stuk van ons huis, bleek dat dit niet de meest luchtige stof is. Ik blijf enorm fan, maar ik vrees dat deze jurk eerder op de koudere lentedagen uit de kast gehaald zal worden.

Benieuwd naar andere creaties met de nieuwste Fibre mood? In de ‘linkparty’ staan ze allemaal bij elkaar.

Stof: Crêpe van Toverstof

Patroon: Taylor dress Fibre Mood

Posted in Sewing and tagged , , , , , .

4 Comments

  1. Prachtige jurk in een prachtige kleur. Met jouw slimme pas- en meetwerk heb je de stof optimaal gebruikt. De paspels geven de jurk een extra leuk detail.

    Groetjes, Margaret

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *