Grand’ourse Halfway

About Blue is de nieuwe naam van About Blue Fabrics, kreeg een frisse nieuwe look en lanceert stoffencollecties bij de vleet. Die madammen weten van aanpakken! Zo komt binnenkort deze zachtroze stof met zwarte halve cirkels uit. Dit is de ‘halfway’ print op french terry (heerlijk zachte!) die vanaf 9 mei in de stoffenwinkels ligt.

Voor Isa gebruikte ik de stof als voering voor een jasje. Het is nog een stevig jasje, maar het kind heeft vaak kou (in tegenstelling tot haar grote zus). Dus als het jassenweer is, is het beter ook een wat dikkere jas voor krollie koukleum. De buitenstof is een dieprode double gauze van bij Fabrik Unik.

Als patroon gebruikte ik Grand’Ourse van Ikatee. Ik kocht het patroon meer dan een jaar geleden. Voor onze chubby peuter liet ik de schattige konijnenoren die bij het patroon zitten achterwege. Zulke oren en een helm gaan niet zo goed samen en de jas zal vooral op de fiets veel gedragen worden.

Ik ben fan van de pasvorm! En het ding zit verdacht snel in elkaar! Voldoening alom! Het verstevigen van de french terry was eigenlijk nog het meeste werk. 🙂

Stof:
Halfway van About Blue (wholesale open & verkrijgbaar in de winkel op 9 mei)
Double gauze van bij Fabrik Unik

Patroon: Grand’Ourse van Ikatee

Posted in Sewing and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *