Vintage Vita

Een topteam is het! Isabel van Bel’Etoile en Katrien van Kaatjenaaisels sloegen de handen in elkaar en lanceerden Vita, een nieuw patroon voor een jurkje en bloesje voor meisjes. Het is een oversized modelletje waar je heel veel kanten mee uit kan! Ben je een beginner? Dan is dit trouwens een ideaal project. Het is een jurkje zonder rits en de handleiding loodst je naadloos door alle stappen. Een echte aanrader. En trouwens, je kan ook twinnen, want de dames brachten meteen ook een vrouwenpatroon uit (de twee samen zitten in een interessante patroonbundel trouwens 😉 )!

Ik koos voor de optie met V-hals en lint op de rug. Vanaf het eerste moment dat Katrien dit jurkje toonde, viel ik als een blok voor de manchetten en frons aan de mouwen, dus ik móest ook voor deze optie kiezen.

En let op, een verslavende patroon hack kan ervoor zorgen dat een mannenkast vol hemden plots een meisjeskast vol jurkjes wordt: Ik knipte deze Vita uit een mannenhemd dat ik kocht in een vintage winkeltje in Antwerpen. Zo’n winkeltje waar ze kleding per kilo verkopen. Ik zorgde dat ik het rokdeel uit het onderste stuk van het hemd kreeg zodat ik niet moest zomen (snel!!) en zodat de knoopjes mooi gerecupereerd konden worden.

Verder puzzelde ik de rest van de patroondelen op de rest van het hemd. Ik wou graag schuine ruitjes als bovenstukje, maar dat lukte enkel vooraan én als ik de panden zonder stofvouw knipte. Er zit dus telkens een naad in het midden.

Onze kleuter going on puber wou per se haar ‘nieuwe handtas’ mee op de foto. En dus showt ons dametje hier nog eens haar mini Frankie fannypack! Dat patroon vind je trouwens nog steeds in de webshop! 🙂

Patroon: Vita jurk & blouse van Bel’Etoile & Kaatjenaaisels

Stof: oud hemd

Posted in Sewing and tagged , , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *