Imme & Ada patroon

Simpel en compleet. Dat is het nieuwe patroon Imme & Ada. Je maakt er een volledige outfit mee, bestaande uit een overgooier jurkje en een oversized shirt. Kijk maar even mee naar dit filmpje.

Het Imme jurkje heeft heel wat opties. Zo kan je kiezen voor ruffles of gewoon recht aan de zijkanten. Er is een hoog en een laag bovenstukje waarvan je kan kiezen hoe je ze vooraan en achteraan combineert. Het is een heel simpel naaisel. Je kan drukknopen gebruiken of de knoopjes er gewoon zo op vastnaaien doorheen alle lagen (ze moeten niet opengaan). Je kan ook kiezen voor nog eenvoudiger zonder knopen. In de taille zit een elastiek. Het kan dus bijna niet gemakkelijker en dit jurkje zit dan ook op 1-2-3 in elkaar.

Ook het Ada shirt moet niet onderdoen aan opties. Je kan kiezen tussen lange mouwen, driekwart mouwen met een omslagje of korte mouwen. Voor de lange mouwen werd een elastiek aan de polsen voorzien. Dit is dan ook de enige eeder meisjesachtige optie aan dit shirt. Verder is Ada ook enorm geschikt voor jongens. Oh, ik vergat bijna te zeggen dat onderaan de zijnaden een splitje voorzien is en dat je kan kiezen voor een rechte of lichtjes gebogen onderkant. Ik zei het… zot veel opties.

Het is dus een echt mix & match patroon, deze Imme & Ada. Ik maakte alle jurkjes en shirts zodanig dat ze onderling allemaal bij elkaar passen. Geen stress ‘s morgens bij het uitkiezen van een outfit… of erger nog… wanneer je kind zelf een outfit samenstelt. Of nóg erger… wanneer de man des huizes dat doet. (Voordat ik klachten krijg van één van beide: hier valt dat allemaal super goed mee trouwens!)

Ziezo, nu ken je de herkomst van de namen ‘Imme & Ada’ en alle opties die het patroon inhoudt. Hopelijk vormt dat voldoende overtuiging om je te reppen naar de webshop. Voor 8 euro krijg je zowel Imme als Ada trouwens. 😉

De stoffen die ik gebruikte, kocht ik bij verscheidene winkels:

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *