Some Billies for the Boyfriend

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
De man des huizes is zwaar benadeeld wat betreft zelfgemaakte kleding. Hij moet me al enkele maanden de oren van de kop zeuren om T-shirts. De stof werd al lang geleden besteld, maar er stonden nog wat Jente-projectjes in de weg. Ocharme. De zielepoot had speciaal geen T-shirts meer gekocht. Want ik zou er maken.
Maar genoeg zielig gedoe. Hij kreeg er nu twee, met nog nét genoeg zomer in het verschiet. En er liggen er nog twee geknipt ook. Eventjes compenseren, dacht ik zo.
;-).
Billie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Ik gebruikte het Billie voor mannen patroon van Zonen09. Een gewone ronde hals had hij het liefst. Ik maakte maat 50 van de smalle maten. Zowel manlief als de dochter zijn wel gebaat bij zo’n dubbele matentabel. Handig. Ik had eerst het blauwe exemplaar gemaakt. Voor de zwart-wit gestreepte versie zorgde ik wel dat de halsuitsnijding ietsje breder was. Hij mag nóg zelfs iets breder voor versie 3 en 4 als je het mij vraagt.
Ik ben wel echt fan van het patroon. Zo simpel, goeie uitleg en echt mooi passend. Ik zoomde mouwen en onderkant met een tweelingnaald en stikte zo ook de hals nog eens door.

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Na Jente-bedtijd was het fotoshoot-time. Hij ontpopte zich als echt fotomodel, dat lief van mij. Lichtjes erover (zoals we van hem gewoon zijn 😉 ) deed hij van duckface en kont achteruit. Maar er zitten ook wel enkele ongecensureerde kiekjes bij die voor publicatie vatbaar waren.
Billie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Ondertussen werden de shirts al meermaals gewassen en heb ik punten gescoord. Dus ik heb maar meteen nieuwe stofjes gekocht in ruil voor die punten. Zo gaat dat toch hé?
Stof: Elvelyckan Desing (gekocht online by Elvelyckan Design zelf)

17 Comments

 1. Zoë
  24 July 2017

  Hij doet dat goed als model. Mooie shirts.

  Reply
 2. Delphine
  24 July 2017

  heel toffe stuks en inderdaad zo gaat dat, je maakt iets voor je wederhelft en hebt het perfecte excuus voor het kopen van stofjes (en uiteraard omdat je gratis verzendingskosten hebt vanaf een bepaald bedrag mag je er eentje voor jezelf bijdoen 😉 )

  Reply
 3. lielebeesje
  24 July 2017

  Schoontjes!
  En gelukzak, mijn man wil geen model spelen (en vraagt eigenlijk ook nooit of ik voor hem kleren wil maken).
  Maar die duckface en kont achteruit willen we ook wel zien! 😉

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 July 2017

   Merci! Ja, het is wel ne meegaande op dat vlak. 🙂 Ik zal het hem eens vragen of zijn duckfacefoto voor publicatie vatbaar is. 🙂

   Reply
 4. Davina
  25 July 2017

  Zo gaat dat inderdaad! 🙂 Knappe shirts maakte je!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 July 2017

   Merci, Davina! x

   Reply
 5. eva
  25 July 2017

  Maar echt, KEI-professioneel zien die er uit! En zeg eens, geen last van knappende tweelingnaaldstiksels?

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 July 2017

   Amai, merci joh! KEI lief. 🙂 Awel, ik moet zeggen, sinds ik mijn nieuw machien heb, mag ik echt niet klagen. Bijna nooit meer. Wat ik wel nog even moest doen, was draadspanning juist krijgen en ik gebruik bijna altijd een tweelingnaald van 4mm, dan raken die draden precies minder door elkaar en knappen ze dus niet zo snel (als in zo goed als nooit meer).

   Reply
 6. Naomi van Soft Cactus
  26 July 2017

  Staat hem super!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 July 2017

   Merci!!! x

   Reply
 7. flaflinko
  27 July 2017

  Heel mooi ook, die stofjes zijn perfect voor volwassen mannen! Sober, maar toch niet saai!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   28 July 2017

   Mercikes! Hij heeft (half) mee gekozen. 🙂

   Reply
 8. lunatiek
  5 August 2017

  Amai, heel mooie shirts!! Leuke stofkeuze!

  Reply
 9. Berlin boy – WenSJe
  25 September 2017

  […] uit van: “Laat je volledig gaan als je als model voor de camera gezet wordt.” Waar we vorige Billie-post enigszins censureerden (dus eigenlijk ligt die modellen attidue niet aan de invloed één of andere […]

  Reply
 10. […] raakt nooit terug opgeborgen wegens veelvuldig gebruik. Deze keer gebruikte ik en restje van Wouter zijn T-shirt en liet de strepen verticaal […]

  Reply
 11. withlovebyeva
  29 January 2018

  Oh, die had ik nog niet gezien! Zo cool!

  Reply
 12. […] patroon van de Billie voor mannen van Zonen09 en knipte maat 50 van de smalle maten, net als voor deze, deze en deze T-shirts, maar knipte ietsje ruimer om er een trui-versie van te maken. Uit de […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top