Some Billies for the Boyfriend

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
De man des huizes is zwaar benadeeld wat betreft zelfgemaakte kleding. Hij moet me al enkele maanden de oren van de kop zeuren om T-shirts. De stof werd al lang geleden besteld, maar er stonden nog wat Jente-projectjes in de weg. Ocharme. De zielepoot had speciaal geen T-shirts meer gekocht. Want ik zou er maken.
Maar genoeg zielig gedoe. Hij kreeg er nu twee, met nog nét genoeg zomer in het verschiet. En er liggen er nog twee geknipt ook. Eventjes compenseren, dacht ik zo.
;-).
Billie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Ik gebruikte het Billie voor mannen patroon van Zonen09. Een gewone ronde hals had hij het liefst. Ik maakte maat 50 van de smalle maten. Zowel manlief als de dochter zijn wel gebaat bij zo’n dubbele matentabel. Handig. Ik had eerst het blauwe exemplaar gemaakt. Voor de zwart-wit gestreepte versie zorgde ik wel dat de halsuitsnijding ietsje breder was. Hij mag nóg zelfs iets breder voor versie 3 en 4 als je het mij vraagt.
Ik ben wel echt fan van het patroon. Zo simpel, goeie uitleg en echt mooi passend. Ik zoomde mouwen en onderkant met een tweelingnaald en stikte zo ook de hals nog eens door.

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan

Billie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Na Jente-bedtijd was het fotoshoot-time. Hij ontpopte zich als echt fotomodel, dat lief van mij. Lichtjes erover (zoals we van hem gewoon zijn 😉 ) deed hij van duckface en kont achteruit. Maar er zitten ook wel enkele ongecensureerde kiekjes bij die voor publicatie vatbaar waren.
Billie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 ElvelyckanBillie voor mannen Zonen09 Elvelyckan
Ondertussen werden de shirts al meermaals gewassen en heb ik punten gescoord. Dus ik heb maar meteen nieuwe stofjes gekocht in ruil voor die punten. Zo gaat dat toch hé?
Stof: Elvelyckan Desing (gekocht online by Elvelyckan Design zelf)
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

17 Comments

 1. heel toffe stuks en inderdaad zo gaat dat, je maakt iets voor je wederhelft en hebt het perfecte excuus voor het kopen van stofjes (en uiteraard omdat je gratis verzendingskosten hebt vanaf een bepaald bedrag mag je er eentje voor jezelf bijdoen 😉 )

 2. Schoontjes!
  En gelukzak, mijn man wil geen model spelen (en vraagt eigenlijk ook nooit of ik voor hem kleren wil maken).
  Maar die duckface en kont achteruit willen we ook wel zien! 😉

  • Amai, merci joh! KEI lief. 🙂 Awel, ik moet zeggen, sinds ik mijn nieuw machien heb, mag ik echt niet klagen. Bijna nooit meer. Wat ik wel nog even moest doen, was draadspanning juist krijgen en ik gebruik bijna altijd een tweelingnaald van 4mm, dan raken die draden precies minder door elkaar en knappen ze dus niet zo snel (als in zo goed als nooit meer).

 3. Pingback: Berlin boy – WenSJe

 4. Pingback: The eternally matching sweater – WenSJe

 5. Pingback: Rooster twinning – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *