Pastel PJ’s for easy evenings

pastel pyjama

pastel pyjama
Zou ik het nog doen? Zelf pyjama’s maken. Een makkelijk en snel klaar project, dus ja tuurlijk doen we dat zelf. Maar toen ik aan die derde pyjama bezig was, dacht ik toch alweer: “pffff, te veel van hetzelfde”. Achteraf ben ik dan altijd wel weer helemaal happy met Jente haar pyjamasetje. En zij ook. Ze kon niet kiezen welke ze eerst wilde aandoen. Na lang denken, koos ze de groene. Toen ze daarna de roze aanhad, mocht die ook niet uit. Dan is dat korte “te veel van hetzelfde”-momentje wel snel vergeten natuurlijk.

pastel pyjama

pastel pyjama

Lekker warm en een beetje retro voor de winter, dacht ik. En plots had ik drie kleuren nicky velours liggen, in pasteltinten. Dat is net wat minder winters, maar kom.

pastel pyjama

Ik koos voor het succesrecept Billie-Oliver. Ik maakte telkens een Billie shirt met raglanmouwen en knipte de hals zonder naadwaarde. Zo zit ze wat minder aan haar halsboord te trekken dan bij haar vorige pyjama’s (ook deze drie kleuren, trouwens, toevallig ontdekt tijdens omkleedtijd). Ik zoomde de mouwen en onderkant gewoon om en stikte de halsboord nog eens door. Voor de broek gebruikte ik de grootste maat van het Oliver broekje. Voor de boordjes gebruikte ik telkens de achterkant van de stof. Ik deed het hier ook al eens nadat ik het bij haar gezien had.
pastel pyjama

pastel pyjama

Alleen voor de roze pyjama koos ik voor een ander roze stofje als boorden omdat er wat te weinig rek zat op de stof zelf.
pastel pyjama

pastel pyjama

Hopelijk zorgen de pyjama’s hier voor een vlotter avondritueel. Sinds onze grote meid haar groot bed gekregen heeft, komt er steevast een “het lukt niet om te slapen”. En dat al terwijl het boek van haar verhaaltje nog niet eens dichtgeslagen werd. Als we dan samen nog even in haar grote bed liggen, moet ik ook telkens ‘van de bedjes’ vertellen. Ooit ben ik ermee begonnen om haar te vertellen wie van haar vriendjes ook al allemaal in zijn of haar bedje lag. Dat leek haar te kalmeren en te doen aanvaarden dat ze ook maar moest slapen. Nu blijkt onze FOMO-kleuter eerder nog actiever te worden bij het horen van al die namen. Er volgen dan wilde verhalen zoals: “I. heeft op de grond geplast. R. mag er niet in rijden. Gelukkig was er geen pipi op de brommer.” Grappig, dat wel. Een kleuter die slaapt voordat het 21u (of later) is, neen.
Komaan, PJ’s, work your magic.
pastel pyjama
pastel pyjama
pastel pyjama

Stof: Roze nicky velours van Lillestof, gekocht bij Cas en Nina; Groene nicky velours gekocht bij Den Depot; Blauwe nicky velours gekocht op het Stoffenspektakel vorig jaar.
Patronen: Billie shirt van Zonen09 – Oliver broekje van Minniemie
Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

8 Comments

  1. Een heerlijk stapeltje zachtheid! Ik ben zeker dat ze hier heerlijke dromen in zal beleven. En dat inslapen, tja,… Bij Flor was het rond die leeftijd ook een ramp. Nu slaapt hij of bij broer, of bij zus, en liefst zo dicht mogelijk tegen hen aan. Zo lang iedereen er happy mee is laat ik het maar gebeuren. Ooit zal het wel keren zeker? Haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *