Paper pigeon birds + giveaway

paper pigeon pajamas

Het warme weer lijkt er eindelijk aan te komen! Dus de zomerpyjama’s kunnen terug bovengehaald worden. Dat is hier vrij gauw nodig, want onze kleuter is een echt oventje. Die loopt zelfs in de winter in haar ondergoed rond thuis. En wou het nu net dat dit geweldige vogelstofje van About Blue Fabrics op mijn pad kwam. Ik wou er een romantisch pyjamaatje van maken. Die stof vraagt daar om, vind ik.
paper pigeon pajamas
Dit setje is gemaakt uit een sample uit tricot, dus valt wat soepeler. De stof die in de winkels te vinden is, is de gebruikelijke French Terry, iets dikker dus. Maar nog steeds ideaal om dit duo uit te maken.
paper pigeon pajamas
Het broekje is gemaakt met het gratis patroon van de blanche bloomer. Ik maakte die al een paar keer en blijf dat een mooi modelletje vinden.
paper pigeon pajamas
Als bovenstukje koos ik ook voor een gratis patroon, dat van de racerback dress. Ik wou graag een ruim, losjes vallend topje, dus ik paste enkele dingen aan:
–  Het voorpand knipte ik aan de stofvouw, maar fronste niet. Daarom maakte ik ook het bovenstuk van het achterpand even breed als het voorpand (want zonder de frons vooraan, zou de bovenkant van het achterpand te smal vallen) Ik nam de maat die paste bij Jente haar borstomtrek, maar maakte het geheel dus een heel eind breder door deze aanpassingen.
– Ik legde het patroon op een t-shirt van Jente en verkortte tot een topje.
– Ik volgde niet de tutorial voor de hals- en armboorden, maar zette de boorden eraan nadat het hele topje in elkaar stak. Ik nam telkens 80% van de lengte van de opening voor de lengte van de boord.
paper pigeon pajamas
paper pigeon pajamas
Lekker luchtig zomermateriaal en een beetje oversized. That’s how we like it!
paper pigeon pajamas
paper pigeon pajamas
Ons bed wordt Jente haar favoriete fotoshoot locatie. Niets boven springen, rollen en salto’s maken. Hoogtevrees op een trampoline (I kid you not) maar wel gigantisch hoog kunnen springen op ons bed.
paper pigeon pajamas
paper pigeon pajamas

Last but not least: Ik geef nog een lapje stof van de roze ijsjes weg op Instagram. Neem zeker eens een kijkje.

Dank je om te komen lezen! x
paper pigeon pajamas
Stof:
Patronen:

 

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , .

8 Comments

  1. Pingback: Liv and Lou nightwear – WenSJe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *