Something old, something green

Sinds de zomer wacht ik al om dit stofje te verwerken. Toen mocht ik uit de stoffenkast van mijn oma enkele stofjes uitkiezen. Het was een verzameling restjes en andere stofjes die ze niet gebruikt had. Ik moet zeggen dat ze een iets betere ‘stashbuster’ was dan ik. Stel dat mensen nu uit mijn stoffenkast zouden mogen komen kiezen, dan hebben ze wat werk. 🙂

Het gaat dus over het ruitjesstofje. Het is een lekker warme flanel, maar toch niet te dik. Toen de Willa jurk van Bel’Etoile uitkwam, dacht ik meteen aan de match met deze stof. Maar ik ben op één of andere manier niet 100% tevreden met het resultaat. Het oogt heel ‘schortjesachtig’ en bij nader inzien, was een andere stof-patroonmatch misschien beter geweest. Ook mijn keuze om meer stof te nemen voor het rokje en dus heel veel te rimpelen, maakt het wat te pofferig. Volg dus maar gewoon het patroon, dat is perfect zoals het is.

Jente zelf vindt haar nieuw jurkje wel helemaal geweldig. Ze speelt graag met de bretellekes. Ik ben vooral fan van de trui eigenlijk. Ik maakte mijn grote favoriet, de Emma sweater, en zoomde gewoon aan mouwen en onderkant en de mouwen sloeg ik twee keer om. De halsboord knipte ik 10cm breed en die zette ik er zo aan. Welkom, hoge kraag! De stof is een supermooie kleur nicky velours. Ik was er meteen verliefd op. Er zat nog nét genoeg op de rol.

Ik vind het jurkje het beste passen met die trui erover eigenlijk. De trui eronder doet het geheel wat te breed lijken.

Met een T-shirt eronder gaat het beter. En dat deed me bedenken dat het kind geen deftige effen T-shirts met lange mouwen heeft. Ik maak dus binnenkort nog enkele longsleeves (zit bij het Willa patroon) die hiermee en met haar andere kleren matchen. En een betere Willa versie komt er hopelijk ook nog.

En mijn oma, die was op het moment dat ik het jurkje toonde heel tevreden en trots: “Ah ma dat is mooi gemaakt! Dat was echt mijne stiel hé vroeger. En nu kunt gie het verderzetten. Dat is goed.” gevolgd door: “Dragen ze op school nog altijd schortjes.” (kleine eyeroll van mijnentwegen) En twee minuten later werd jammer genoeg exact dezelfde conversatie gevoerd. Maar ik ben toch blij dat ik ze dit weekend nog eens gezien heb, mijn oma. En ik denk vooral terug aan al die weken dat we er gingen logeren vroeger, dat we nieuwsgierig in ‘t kot de wankele trap op gingen ook al had ze al honderd keer gezegd dat dat te gevaarlijk was. Aan al die taarten die we samen gebakken hebben. Aan leren naaien en haken en de yoga die we deden in haar living en haar heerlijke gejaagdheid terwijl ze zei: “Zwijg maar en eet, best dat ‘t warm is.”

 

Dank je om te komen lezen.

Stof: 
Ruitjesstof uit oma haar kast.
Nicky velours gekocht bij Pauli met boordstof gekocht bij Lanalotta

Patroon: 
Willa jurk van Bel’Etoile
Emma trui van Emma en Mona

T-shirtje: Bobo Choses, tweedehands gekocht
Schoentjes en broekkousen: gekocht bij Zara

Posted in Sewing and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *