Flo duffel bag & bucket bag

EN/NL

Suddenly I realized I never wrote a blogpost about my last pattern, the Flo duffelbag & bucket bag. So here it is, finally.

Plots stelde ik vast dat ik nooit een blogpost schreef over mijn laatste patroon, de Flo sporttas & handtas. Dus… hier gaan we.

In search of a swimming bag pattern for my 5 year old, I decided to quicky draw something from scratch. I never had the intention of turning it into a pattern… But hey, sometimes things just happen. 🙂

Toen ik op zoek was naar een zwemzakpatroon voor mijn vijfjarige, besloot ik om snel even iets te tekenen. Er was nooit het plan om dit om te zetten in een patroon… Maar goed. Soms moet dat dan gewoon toch hé. 🙂

I first drew a round duffel bag in two sizes. Next, the square one followed at the request of my husband. The small size is perfect for kid’s sports bags, doll stuff storage, kids sleepover bag, … The big size serves great as an adult sports bag or weekend bag. There’s a shoulder strap, two handles and an inside pocket. The bag is completely lined (without biais). There’s a version with the tube made in one piece, but there’s also a version with two pieces (top and bottom) for a color block effect or to use a different bottom fabric.

Ik tekende eerst een ronde sporttas in twee groottes. Daarna volgde de vierkantige op vraag van mijn man. De kleine tas is perfect als sporttas voor kinderen, poppenspulletjes opberger, logeertas voor kinderen, … . De grote tas werkt perfect als sporttas of weekendtas voor grotere mensen. Er is een schouderlint, twee handvatten en een zakje binnenin. De zak is volledig gevoerd (zonder biais binnenin). Er is een versie met een koker uit één stuk, maar er is ook een versie uit twee delen (bovenkant en bodem) voor een color block effect of wanneer je een andere soort stof wil gebruiken voor de onderkant.

During testing, I realized that I needed a new purse that was big enough to carry my essentials and some extra’s like a water bottle, some snacks, … (because beware when me or my kids get hangry…). Turning the small duffel bag on it’s side, presented the perfect size handbag with a round bottom. The bag closes with a magnet at the top. Depending on where you place the strap, you have a folded version or a straight version.

Tijdens de testfase besefte ik dat ik een nieuwe handtas nodig had die groot genoeg was om zowel de dagelijkse spulletjes als enkele extraatjes in op te bergen zoals mijn waterfles en snackjes (ik word nogal snel hangry en mijn kinderen ook 😉 ). De kleine sporttas op z’n zijkant draaien, bleek de perfecte grootte voor een handtas met een ronde bodem. De tas sluit met een magneet bovenaan. Afhankelijk van waar je de riem vastnaait, krijg je een versie met flap of een rechte versie van deze tas.

All fabrics, reinforcement and other supplies are to be found in a table in one of the product pictures.

Alle stoffen, versteviging en andere benodigdheden vind je in een tabel in één van de productfoto’s.

The pattern contains a very extensive photo tutorial and instructions. When you’re new to bag sewing, it’s a perfect first project.

Dit patroon bevat een heel uitgebreide fototutorial en instructies. Als je nog nooit tassen naaide, is dit een ideaal beginnersprojectje.

Don’t be scared to sew this one! It’s easier than you think! Go with the Flo!

Niet bang zijn! Begin er gewoon aan! Het is gemakkelijk dan je denkt! Go with the Flo!

Shop the Flo pattern

Koop het Flo patroon

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , .

2 Comments

  1. Wat een handige tassen! En ik ben helemaal fan van het gewatteerde stofje met panterprint dat je ervoor gebruikte. Mag ik vragen waar je dat vandaan hebt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *