handmade outfit with 3 patterns

Teddy, Ada, Timo + Elvelyckan fabrics

handmade outfit with 3 patterns

Een baggy broek, een losse shirt en een superzacht vestje. Wie wil dat nu niet? Wel euh.. deze kleuter. Totdat er zakken in de broek bleken te zitten. All’s good, folks.

De corduroy stof van de broek is nog een allerlaatste restje naar alle Senna rokken die ik ermee naaide. Nu kunnen we dus ‘trinnen’ of zoiets. Hoewel die rok van Jente ondertussen ook al veel te klein is voor Isa… 🙂 Het broekje is een nieuw patroon, de Timo broek, dat hopelijk heel gauw uitgebracht kan worden. De kinderversie is bijna rond, maar ik wil eigenlijk zelf ook zo’n broek, dus ik hoop nog een damesversie toe te voegen.

Het vestje is een Teddy sweater geknipt uit 1 stuk en vooraan doorgeknipt. Supersimpel. Ik verlengde met de breedte van de zoomboord en met de breedte van de mouwboorden maar de mouwen plooide ik nog om. Ik zette er geen halsboord aan. De buitenstof is een heerlijk zachte en zo mooie donkerblauwe velour van Elvelyckan design. Hun velour bestaat voor 80% uit katoen en dat voel je meteen. De kwaliteit is echt ongelofelijk. Het geeft ook met de lichtinval op bepaalde plaatsen een mooie, naturel glans, maar niet té. Ik ben grote fan! De voering is een effen blauwe tricot (ook de dark blue – maar die lijkt uitverkocht ondertussen) van Elvelyckan design, al bijna even zacht.

handmade outfit with 3 patterns
Elvelyckan design fabrics

Deze laatste stof matcht mooi met de V op het T-shirt. Deze LOVE-stof is één van de meest recente Elvelyckan design prints. Een beetje hippie, maar toch ook niet. Heerlijk. Ik vond zelf de match met Miss I. haar schoenen ook wel plezant. Het patroon is dat van de Ada shirt van het Imme & Ada patroon.

Ada shirt Elvelyckan design

Eén volledige outfit, supersnel genaaid met drie patronen.

Happy sewing!

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *