Ellis envelope free pattern photo tutorial

Terug naar school! Hier in huis heerst er een gezonde ‘één-september-spanning’. Jente gaat naar het eerste leerjaar en is er geweldig trots op. Ze kwam op 30 juni al naar huis met het meest parmantige gezicht dat zei: “Nu hebben jullie maar één kleuter meer hé.”

Ik ging haar nieuwe schooltas naaien. En een pennenzak. En een zwemzak. Ken je dat? Uiteindelijk werd het een gekochte rugzak (want de zorgzaamheid met spullen – gelukkig is dat met mensen anders – moet nog doordringen en ik had geen zin om al na twee weken een naaiproject van drie avonden vol gaten/slijk/krassen/scheuren/… te moeten vullen met brood- en fruitdozen 😉 ). En dat rugzak shoppen was wel heel plezant eigenlijk. Wat betreft de zwemzak… Daar moet ik nog aan beginnen. Het wordt deze tas, de ronde versie. En de pennenzak? Die blijkt ze niet nodig te hebben op haar school. Dus… maakte ik maar een pennenzak voor mezelf. Ik schrijf nog graag op mijn lijstjes, kalender, … met van die leuke stiftjes. Ik word er zelf ook nog altijd blij van om stiften en kleurpotloden uit te kiezen in de winkel. Al die kleurtjes zo mooi gesorteerd. Ken je dat?

De Ellis envelope is mijn go-to patroon voor tasjes allerlei. En al zeker voor een pennenzakje. Dat zit zo snel in elkaar en ziet er leuk uit, zo’n envelopje. Ik heb er twee jaar geleden ook van genoten om samen met Isabel van Bel’Etoile aan dit project te werken. Toen tekenden we een tutorial. Nu vulde ik deze aan met een fototutorial. Je vindt deze werkbeschrijving van het gratis Ellis Envelope patroon op de Bernina Blog.

En zie hier, mijn nieuwe Ellis envelope pennenzak aan het werk. 😉

De stof is een canvas van Kokka die ik gekocht heb bij Madam Trico. De voering is een tencel stof van Editex fabrics.

Nog even een kleine hack op dit patroon misschien? Ik maakte voor Jente haar juf van vorig schooljaar een make-up tasje van dit patroon. Dat is de pennenzak, maar dan een beetje smaller. Hier kan je zien hoe ik het patroon heb versmald. Je kan het dan gewoon dichtvouwen als je het make-up tasje wil maken en terug openvouwen als je opnieuw een pennenzak naait. Aan de zijkant stikte ik tussen de zijnaad een strookje dubbelgevouwen stof met een musketon ertussen.

Posted in Sewing and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *