Epic elf and her bathrobe

Epic elf and her bathrobe

Het kerstverlof diende om wat achterstallige naaiprojecten in te halen. Ik wilde al heel lang nieuwe kaphanddoeken maken. Toegegeven, echt een uitdagend, plezant naaiproject is dat niet. Kleedjes zijn toffer. Maar het idee om zo’n schattig mini boeleke in zo’n grote kaphanddoek te wikkelen, trok me over de streep.

Epic elf and her bathrobe

Hoe het dan komt dat je hier in de eerste plaats naar een badjas voor mijn kleuter zit te kijken? Ik neem je even mee naar de conversaties:
Jente: “Mama, wat heb je aan?”
Ik: “Een badjas.”
Jente: “Ik wil dat ook wel graag hoor!”
Ik: “Ok.”
Jente: “Ga je dan één maken voor mij?”
Ik: “Allé, goed dan.”
— Ik knip die namiddag de stof terwijl zij met haar steekparels speelt. — (één van de weinige keren dat dat lukte)
Ondertussen:
Jente: “Ben je voor mijn badjas aan het knippen?”
Ik: “Ja.”
Jente: “Welke kleur gaat mijn badjas hebben?”
Ik (voorzichtig): “Grijs en roze.”
Jente: “Oooh dat vind ik wel goed hoor.”
— Na een nacht slapen, de eerste minuut dat ze uit haar bed is —
Jente: “Mama, is mijn badjas klaar.”
Ik: “Nee, nog niet helemaal.” (een kleine schaamte overviel me dat ik het ding niet meer aangeraakt had)
Jente: “Ah ok… Maar je mag wel verder gaan werken hoor.” (dat meende ze niet echt, want ik moest mee kokenetentje spelen)
— Badjas is kort daarna eindelijk af. —
Ik: “Jente, ik heb gisteren je badjas afgewerkt.”
Jente: “Ooooh is dat mijn badjas? Ik wil hem wel passen hoor. … Ik ben een kabouter, ik ben een kabouter, ik ben een kabouter (x30 al huppelend door het huis).”
Ik: “Ok, dan doen we nu meteen fotoshoot.” 🙂
Epic elf and her bathrobe
Ze wou dus super graag een badjas, manipuleerde me tegen de sterren op en kreeg meteen waar ze om vroeg. Zo gaat dat zeker als nummer 2 op komst is en je nummer 1 nog eventjes alle aandacht wil geven. 🙂

Epic elf and her bathrobe

Tot zover de kleuterconversaties.
Hoe ik die badjas en handdoeken maakte? Ik gebruikte voor de badjas het Bathrobe patroon van Purl Soho. Een kleine tip, zo onder ons. 😉 Ik denk (maar het is al een tijdje geleden) dat je dit ook kan selecteren uit de patronen die ze gratis aanbieden als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Ik maakte de versie met een band in de taille en maakte verder geen knoopjes vast aan voor- en achterpand.

Epic elf and her bathrobe

De kap gebruikte ik niet, maar ik maakte de Blanche hood eraan vast in de plaats. Toen Laurence al een hele tijd geleden blogde over de twee badjassen die ze voor haar kinderen maakte, was ik meteen verliefd op die kap. Zo tof van haar om het patroon gratis met ons te delen. Voor de kaphanddoeken maakte ik de kap iets breder onderaan, naar voorbeeld van een kaphanddoek van Jente.
Epic elf and her bathrobe

Epic elf and her bathrobe

Ik gebruikte double gauze en wafelkatoen voor de handdoeken en badjas. Ik zag al een tijd geleden zulke mooie handdoeken in wafelkatoen verschijnen bij Ferm Living en Dille en Kamille. Het duurde niet lang voor ik massaal veel wafelkatoen aanschafte voor projectjes als deze (en ook deze) en misschien ook ooit een reeks handdoeken voor onszelf. Zo heerlijk zacht, dun en toch goed absorberend.
Ik naaide zowel in de kaphanddoeken als in de badjas kapstokhaakjes. Dat mis ik aan Jente haar huidige kaphanddoeken.

Epic elf and her bathrobe

Ik ben alleszins al heel blij met deze mini collectie zachtheid voor mijn twee mini mensjes.
Epic elf and her bathrobe
Stof: Zachtroze double gauze gekocht bij Lanalotta; Wafelkatoen gekocht op Stoffenspektakel; Oudroze double gauze (Rosagé) gekocht bij Camillette Création

 

12 Comments

 1. eva
  5 January 2018

  Goh, inderdaad een mooi collectie met die prachtkleurtjes! Altijd een beetje spijt dat ik uit de kleine kindjes ben als ik zoveel schattigheid zie 🙂

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   8 January 2018

   Merci! Bel mij anders binnen een dikke maand eens en ik praat die spijt wel uit je hoofd met al mijn ‘moederkeskwalen’. 😉

   Reply
 2. Karin
  5 January 2018

  Ach, wat zoet. Ze ziet er enorm schattig uit 🙂 Prachtige kleuren ook!

  Reply
 3. Sylvia
  5 January 2018

  Toffe combo wafelkatoen en double gauze, dat ziet er idd heerlijk uit om te dragen!

  Reply
 4. Bieke - Sew Blondes
  5 January 2018

  Wat ne toffe badjas!! En zo’n leuk idee om ook handdoeken voor jezelf te maken… Ik bedacht het me ook al eens, maar wafelkatoen kwam niet in me op… Ik laat het idee nog efkes sluimeren … :-))

  Reply
 5. Zoë Van Den Heuvel
  5 January 2018

  Wat een mooie combinatie. Ziet er zalig uit om lekker in rond te lopen.

  Reply
 6. saskia
  5 January 2018

  Die cutie-periode ligt al een heel eind achter de rug bij ons. Heel mooi, zo’n roze kaboutertje in huis (en straks al twee)! Geniet ervan!
  Die oudste van ons, steelt tegenwoordig steeds mijn kamerjas, misschien een mooi combi van stofjes ook voor een 14-jarige??

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   8 January 2018

   Zo’n zachte kleuren, dat kan nooit kwaad hé. Als die 14-jarige het zelf ziet zitten, ervoor gaan, zou ik zeggen. 🙂

   Reply
 7. piepow
  5 January 2018

  Hoe heerlijk schattig zeg. Groot gelijk had ze, met haar wens voor een badjas.

  Reply
 8. Fabienne Michel
  9 January 2018

  Super mooi! Heerlijke kleuren. En zo’n mooie foto’s die jij binnen altijd maakt. Dat lukt mij nooit. Zo weinig licht…

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   9 January 2018

   Oh merci! Zo lief! Hier is het wachten op het weekend en dan in de veranda (licht van opzij en vanboven) en met portretlens… en dan nog zijn ze minder dan gewoonlijk… Winter, ook niet mijn favoriete seizoen. 😉

   Reply
 9. withlovebyeva
  10 January 2018

  Die texturen <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top