Vesper dress & sweater blogtour

Vesper dress blogtour

Nood aan een gemakkelijk naaiproject dat er toch heerlijk speciaal uitziet? Dan is het gratis (!) patroon van de Vesper dress en sweater de way to go! Isabel (Bel’Etoile) heeft, denk ik, iets meer uren in een dag dan de gemiddelde andere mens. Ze produceert toffe kleren voor haar dochters en zichzelf aan de lopende band, verkoopt kleedjes én tekent bovendien nog leuke patronen met glasheldere tutorials. Wat een verwennerij!
Vesper dress blogtour
Vesper dress blogtour
Deze Vesper jurk en trui is een oversized model. Helemaal mijn ding dus. Ik maakte voor Jente de jurk versie in de kleinste maat. Het valt hier nogal ruim, maar ik heb zelf ietsje breder geknipt omdat ze echt pal op die kleinste maat viel en ze soms al een 3 jaar nodig heeft. Mijn tip dus: luister maar braaf naar de maattabel, want die klopt helemaal.

Vesper dress blogtour

Vesper dress blogtour
Vesper dress blogtour
De stof bestelde ik rechtstreeks bij Bloome Copenhagen. Fan zijnde van matching boordstof, kon ik me daar helemaal laten gaan. Ik bestelde blauwe, groene en roze french terry, telkens met boordstof erbij. En bij de groene ook drukknoopjes die perfect pasten. Heerlijk. De stoffen van Bloome zijn GOTS-certified en hebben een stevige kwaliteit. Ik was meteen verliefd op de kleuren en de eenvoudige ‘krabbel’ erop.
Vesper dress blogtour
Vesper dress blogtour
Vesper dress blogtour
De laatste weken ben ik veel maatjes 50 en 56 aan het naaien. Wat een gepruts met boordstof en knoopjes is dat. Dat was ik een beetje vergeten van indertijd. Het snel snel een jurkje voor Jente in elkaar steken was dus een fijne afwisseling. Hoewel de babycollectie er hier toch ook wel schattig begint uit te zien. En verdacht veel twinning vertoont met de grote zus. Want wat doe je als je nog een mini lapje over hebt? Ja hoor, snel nog een baby-item in elkaar flansen. 🙂
Maar zo’n Vesper dress of sweater, dat komt hier zeker nog eens op de planning te staan. Aanstekelijk patroon!

Vesper dress blogtour

Vesper dress blogtour

8 Comments

 1. isabellaenen
  11 January 2018

  Oh lieve Sofie, je blaast me helemaal omver met je blogbericht!
  Wat een ongelofelijk mooie Vesper en het staat Jente ook zo goed.
  Heerlijke foto’s ook!
  Zei ik al dat ik superfan ben van jouw dochter? 😉
  Dikke kus!

  Reply
  1. Sofie Lietaert
   Sofie Lietaert
   25 January 2018

   😘😘😘 Jij merci voor het toppatroon! Dat is hier niet de laatste Vesper die ik maak zenne!

   Reply
 2. Bieke - Sew Blondes
  11 January 2018

  Leeeeeeuk!!

  Reply
 3. vanmiek
  11 January 2018

  Mooie foto’s! Jouw dochtertje is een natuurtalent! (En jij natuurlijk ook, maar moet ik dat nu echt élke keer opnieuw zeggen? 😄)

  Reply
 4. Needle and Ted
  11 January 2018

  Oh, I absolutely love it and the fabric you used is perfect. Looks like a good weight too, nice and thick for the winter.

  Reply
 5. Sylvia
  11 January 2018

  Super Versper! Het blijft me verbazen hoe goed zo’n klein dametje staat met oversized modellen!

  Reply
 6. withlovebyeva
  13 January 2018

  Dat kleintje met die grote paraplu <3

  Reply
 7. […] stof is de dusty green combi stof van Bloome Copenhagen. Met de blauwe variant ervan maakte ik al deze jurk. Heel aangename stoffen om mee te werken en plezant met de matching […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top