Faye mini & maxi fannypack

“Dat ging ik wel rap eventjes tekenen.” dacht ik toen ik op zoek was naar een nieuwe handtas en graag zo’n heuptasje wou. Wat ik snelsnel wou tekenen voor mezelf bleek uit te groeien tot een nieuw patroon. Niet meer zo heel ‘snel snel’ dus. Het is een patroon voor een heuptasje in twee stijlen. Frankie met een iets ‘mannelijkere’ touch en Faye die voor het evenwicht zorgt met meer ‘vrouwelijkheid’. Hoewel ik voor mezelf en Jente ook een Frankie maakte. Die toon ik binnenkort.

Heuptasjes zijn helemaal terug trouwens! Ik herinner me nog mijn middelbare schooltijd toen iedereen met zo’n Easpack gevalletje rondliep. Mijn mama (en ik merk nog veel andere mensen) gebruikt zo’n heuptasje al jaar en dag om naar de winkel te gaan. “Handig om de bonnekes weg te steken.” en “Dan valt dat niet altijd naar voor als ik me buk.” hoor ik haar dan nog zeggen toen we klein waren.

Ondertussen maakte ik mijn oudste dochter ook helemaal zot van tasjes. Ze heeft er ondertussen twee en is niet meer te stoppen. Overal moet haar mini Faye mee naartoe. Ze fietst dan rond op haar grote meisjesfiets met haar tasje rond en een zelfgemaakte halsketting. Ik loop er ondertussen achter (neenee, ik fiets nu ook hoor, dan kan ik volgen) me afvragend waar mijn mini meisje gebleven is.

Maar terug naar Faye. Faye heeft een voorzakje (als je dat wil) waar je gemakkelijk je telefoon in kwijt kan (ik toch met een redelijk normaal formaat smartphone). In de rest van het tasje past mooi een portefeuille en nog wat ander prul dat meestal in zo’n tasje verzeild raakt (lippenstift, handcrème, tutjes, zakdoek, …).

De stof voor mijn maxi Faye is een canvas van Cotton and Steel en kocht ik bij Lanalotta. De stof van Jente haar mini Faye is één van de nieuwe french terry’s van de juni collectie van About Blue die ik ontwierp. De voering is geknipt uit een oude jeansbroek van mij.

Alle tassenmateriaal (ritsen, klikgespen, tassenband) komt van K-Bas! Mieke heeft supermooi en kwaliteitsvol materiaal (en ook stof die heel goed werkt voor deze tasjes) en ze helpt mee zoeken als je vragen hebt. Heel plezant!

Ik maakte ook nog een mini Faye toilettasje. Ideaal om wat toiletgerei mooi bij elkaar in mijn rugzak te bewaren.

Binnen een kleine week zal het patroon hier in de webshop te koop zijn. Ik hoop van harte dat jullie het plezant zullen vinden!

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Frankie mini & maxi fannypack – WISJ Designs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *