WISJ x About Blue ‘Home’ fabric collection

Wat vind ik dit spannend! En hoe hard heb ik naar dit moment uitgekeken! Vandaag mag ik vertellen over de stoffencollectie die ik samen met About Blue uitgewerkt heb. Deze collectie zal begin juni verkrijgbaar zijn in de stoffenwinkels en is er naar goede About Blue gewoonte eentje met vier french terry prints.

Ik koos voor eenvoudige en eerder grote tekeningen. Dat brengt de kleuren extra naar voor, vind ik. De lichte kleur (soft tone) keert in alle vier de stoffen terug. De rood-bruine (terra cotta), blauwe (sky blue) en grijze (carbon gray) kleur passen onderling ook goed bij elkaar. De kleuren zijn ook niet specifiek bij een bepaald seizoen te plaatsen en kunnen dan hopelijk een inspiratie vormen voor zowel zomerse T-shirts als winterse truien.

De collectie verwijst naar een project waarmee we met ons gezinnetje bezig zijn: ons woonproject. We zullen er in juni al drie jaar mee bezig zijn. Het heeft heel wat omwegen gekend tot nu toe, maar we zijn nog steeds heel blij dat we gesprongen zijn. Samen met vier andere gezinnen bouwen we een stukje Leuven. De Sky Blue stof beeldt de huizen af en de andere drie stoffen geven de fijne (Confetti Soft Tone) en minder fijne (Fog Carbon Gray) onderdelen van ons niet zo straightforward droomproject (Wake Up Terracotta) weer.

De foto’s voor de voorstelling van deze collectie werden dan ook genomen op het terrein waar ons project gerealiseerd zal worden. Het is een verwilderde plek maar hier en daar ook best gezellig. Bovendien is W., het tweede model van dienst één van de nieuwe buurjongens die samen met onze kinderen kattenkwaad zal uithalen de komende jaren. Kwestie van het plaatje hier te doen kloppen. 😉

Met deze foto’s willen we al wat ideeën meegeven en hopen we dat de stoffen zullen zorgen voor overvolle ‘to sew’ lijstjes 😉 en voor de uitvoering ervan natuurlijk. Ik ben al zo benieuwd!

Voor Jente maakte ik een Eloise jurk van MinnieMie. Die werd hier al in veelvoud gedragen en goedgekeurd. Ik blijf enorm grote fan van dit gratis patroon. Ik naaide zakjes op het voorste rokdeel en combineerde met een koperkleurige blinkende biais (en nog één van mijn oude labeltjes, het laatste 😉 ).

Voor W. maakte ik een Teddy sweater met kap uit de Home Sky Blue stof. De boorden knipte ik uit de stof zelf. Dat werkt hier perfect omdat de kwaliteit van de stoffen heel zacht en soepel is. De kap tekende ik uit in alle maten van het Teddy patroon en je kan deze kap add-on gratis terugvinden in de webshop.

Ik voerde de kap van de trui met de Confetti Soft Tone stof.

De Teddy hood is gratis terug te vinden in de webshop

Met de confetti soft tone stof naaide ik een rugzakje met het gratis patroon van ‘My first backpack’ van Iris May Patterns. Dat lukt zeker in french terry als je het goed verstevigt met niet-rekbare plakvlies of met plakkatoen.

Jente kreeg verder ook nog een Clara culotte in de Fog Carbon Gray stof. Ik naaide de simpelste versie (zonder linten), maar maakte er een smalle paperbag waist van (Tailleband ietsje breder knippen – vb.2cm – dan het patroondeel en dan op 1cm van de dubbelgevouwen zijde een stiksel geven. Dan de tailleband aan de broek zetten en elastiek rijgen).

Om af te sluiten maakte ik ook nog enkele scrunchies uit wat restjes die anders in de prullenbak zouden belanden. Jente draagt ze liever als armband, duidelijk…. Want in no time was dat staartje uit haar haar.

Welke stof uit de ‘home’ collectie is jouw favoriet? Want je kan deze winnen! Lees zeker hieronder verder.

En last but not least… Naar aanleiding van deze WISJ x About Blue samenwerking kan er heel wat moois gewonnen worden in aanloop naar de lancering van de ‘home’ collectie op 6 juni.

Op Instagram geven About Blue en ikzelf 200 euro weg aan stoffen naar keuze uit de lopende About Blue collecties. Daarbij krijgt de winnaar ook alle digitale WISJ-patronen uit de webshop! (Tegen dan zijn dat er vier!).

Check de komende dagen zeker ook de blogs van Bel’Etoile, Lily en Woody en Iris May patterns. Alle drie geven ze ook op IG telkens 1,5 meter stof naar keuze weg uit de WISJ x About Blue collectie én één van hun patronen.

Eind mei worden de winnaars getrokken. Spannend!!

En hier alvast een sneak peek van de zelfkant en van wat ik nog naaide uit deze stoffen.

Stof: WISJ x About Blue ‘Home’ collectie, wholesale open via About Blue volgende week, in de winkels vanaf 6 juni.

Patronen:
Teddy sweater – WISJ designs (+ gratis kap add-on)
Clara culotte – WISJ designs
Eloise jurk – MinnieMie (gratis)
My first backpack – Iris May Patterns (gratis)

Posted in Sewing and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , .

13 Comments

  1. Wat een prachtige stoffen !! Die zou ik graag winnen. Alleen heb ik geen Instagram account (bewuste keuze om niet nog een digitale verslaving bij te creëren)…

  2. Pingback: Faye mini & maxi fannypack – WISJ Designs

  3. Pingback: You are my Home – WISJ Designs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *